Ugnsbakad lax med sparris
4 portioner
4 bitar lax
2 burkar creme bonjour scharlottenlök och gräslök
grön sparris
tomater
Lägg laxen i en smord ugnsfast form.
Bred över creme bonjouren.
200 grader i 30 minuter.
Servera med tomatklyftor och lättkokt sparris.
Enligt viktklubb.se:
351 kcal / portion
Protein 28%
Fett 66%
Kolhydrater 6%
4 bitar lax
2 burkar creme bonjour scharlottenlök och gräslök
grön sparris
tomater
Lägg laxen i en smord ugnsfast form.
Bred över creme bonjouren.
200 grader i 30 minuter.
Servera med tomatklyftor och lättkokt sparris.
Enligt viktklubb.se:
351 kcal / portion
Protein 28%
Fett 66%
Kolhydrater 6%
Bacon- och ostgratinerad kycklingfilé
Källa: matklubben.se
Ingredienser900 - 1000 g kycklingfilé
120 g bacon
4 dl crème fraiche
2 - 3 dl grädde
2 tsk senap
3 tomater i klyftor
2 dl västerbottensost, riven
Gör så här
Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek i stekpanna. Häll över i en smord ugnsfast form. Stek baconen och ha detta över kycklingen.
Blanda crème fraiche med grädde och senap. Häll över kycklingen och baconet. Skär tomater i klyftor och lägg uppe på. Riv osten och fördela över gratängen.
Ställ i ugn, 225° ca 20 - 25 minuter.
Blanda crème fraiche med grädde och senap. Häll över kycklingen och baconet. Skär tomater i klyftor och lägg uppe på. Riv osten och fördela över gratängen.
Ställ i ugn, 225° ca 20 - 25 minuter.
Baconbiffar med fetaost
Ännu ett recept som jag hittat på matklubben.se. Och som jag modifierat lite.
Ingredienser
400 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 ägg
1 msk grädde
1 tsk timjan
75 g fetaost
8 skivor bacon
Gör så här
Ingredienser
400 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 ägg
1 msk grädde
1 tsk timjan
75 g fetaost
8 skivor bacon
Gör så här
Ugn 225°
Krydda färsen med salt och peppar.
Blanda ner ägg, grädde, timjan och smulad fetaost.
Forma färsen till 8 biffar, ca 2 cm tjocka.
Linda en baconskiva runt varje biff.
Lägg biffarna på ett smort ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med sallad.
Krydda färsen med salt och peppar.
Blanda ner ägg, grädde, timjan och smulad fetaost.
Forma färsen till 8 biffar, ca 2 cm tjocka.
Linda en baconskiva runt varje biff.
Lägg biffarna på ett smort ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med sallad.
Kycklingfilé i baconostsås
Ett recept jag hittat på matklubben.se. Jag har dock justerat det lite. =)
Ingredienser
500 g kycklingfilé
4 dl grädde
1 tub kavli baconost
1 burk haricots verts
Salt
Peppar efter tycke o smak
Gör så här
Ingredienser
500 g kycklingfilé
4 dl grädde
1 tub kavli baconost
1 burk haricots verts
Salt
Peppar efter tycke o smak
Gör så här
Skär filén i mindre bitar. Stek på dem i stekpanna och lägg dem i en ungsäker form med ganska höga kanter. skiva löken och tillsammans med haricorts vertesen läggs de över kycklingen.
Blanda baconost, grädde, mjölk, salt o peppar och häv blandningen över kycklingen.
Ugnen behöver vara på ca 200 grader o sätt in formen i ca 45 min. Gräddblandningen ska få fin gyllenbrun färg o puttra ordentligt.
Servera med pasta och en sallad till.
Blanda baconost, grädde, mjölk, salt o peppar och häv blandningen över kycklingen.
Ugnen behöver vara på ca 200 grader o sätt in formen i ca 45 min. Gräddblandningen ska få fin gyllenbrun färg o puttra ordentligt.
Servera med pasta och en sallad till.