Ugnsbakad lax med sparris

4 portioner

4 bitar lax
2 burkar creme bonjour scharlottenlök och gräslök
grön sparris
tomater

Lägg laxen i en smord ugnsfast form.
Bred över creme bonjouren.
200 grader i 30 minuter.

Servera med tomatklyftor och lättkokt sparris.

Enligt viktklubb.se:
351 kcal / portion
Protein 28%
Fett 66%
Kolhydrater 6%


Bacon- och ostgratinerad kycklingfilé

Källa: matklubben.se

Ingredienser
900 - 1000 g kycklingfilé
120 g bacon
4 dl crème fraiche
2 - 3 dl grädde
2 tsk senap
3 tomater i klyftor
2 dl västerbottensost, riven

Gör så här
Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek i stekpanna. Häll över i en smord ugnsfast form. Stek baconen och ha detta över kycklingen.

Blanda crème fraiche med grädde och senap. Häll över kycklingen och baconet. Skär tomater i klyftor och lägg uppe på. Riv osten och fördela över gratängen.

Ställ i ugn, 225° ca 20 - 25 minuter.

Baconbiffar med fetaost

Ännu ett recept som jag hittat på matklubben.se. Och som jag modifierat lite. 

Ingredienser
400 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 ägg
1 msk grädde
1 tsk timjan
75 g fetaost
8 skivor bacon

Gör så här
Ugn 225°

Krydda färsen med salt och peppar.
Blanda ner ägg, grädde, timjan och smulad fetaost.

Forma färsen till 8 biffar, ca 2 cm tjocka.
Linda en baconskiva runt varje biff.
Lägg biffarna på ett smort ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med sallad.

Kycklingfilé i baconostsås

Ett recept jag hittat på matklubben.se. Jag har dock justerat det lite. =)

Ingredienser
500 g kycklingfilé
4 dl grädde
1 tub kavli baconost
1 burk haricots verts
Salt
Peppar efter tycke o smak


Gör så här
Skär filén i mindre bitar. Stek på dem i stekpanna och lägg dem i en ungsäker form med ganska höga kanter. skiva löken och tillsammans med haricorts vertesen läggs de över kycklingen.

Blanda baconost, grädde, mjölk, salt o peppar och häv blandningen över kycklingen.

Ugnen behöver vara på ca 200 grader o sätt in formen i ca 45 min. Gräddblandningen ska få fin gyllenbrun färg o puttra ordentligt.

Servera med pasta och en sallad till.

RSS 2.0