Scones / Tekakor
Källa: Frida
Ingredienser:
4 dl sojamjöl
1 dl pofiber, Kan hittas vid det glutenfria produkterna
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
75 gram smör
2 dl filmjölk
1,5 dl linfrön
Gör så här
Brödet innehåller ca 1.5 gram kolhydrater per skiva och med hjälp av sojamjölet blir det också väldigt proteinrikt!
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torringredienser i en bunke och rör om. Skär smöret i fyrkanter och knåda ner i mjölblandningen.
Tillsätt till sist filmjölken och knåda noggrant.
Forma till bullar och tryck ut dom till platta tekakor. Grädda i ugnen ca 10 min.
Ingredienser:
4 dl sojamjöl
1 dl pofiber, Kan hittas vid det glutenfria produkterna
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
75 gram smör
2 dl filmjölk
1,5 dl linfrön
Gör så här
Brödet innehåller ca 1.5 gram kolhydrater per skiva och med hjälp av sojamjölet blir det också väldigt proteinrikt!
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torringredienser i en bunke och rör om. Skär smöret i fyrkanter och knåda ner i mjölblandningen.
Tillsätt till sist filmjölken och knåda noggrant.
Forma till bullar och tryck ut dom till platta tekakor. Grädda i ugnen ca 10 min.
Ostfyllda köttfärsbiffar
500 g köttfärs
1 ägg
kryddor efter smak
1 tub mjukost med smak (jag brukar köra bacon eller paprika)
Blanda ihop köttfärs, ägg och kryddor till en smet.
Klipp upp en plastpåse och forma lite köttfärs till en boll. Lägg på plastpåsen och vik över den andra delen. Platta till biffarna. Lägg på skärbräda.
Fördela mjukost på hälften av biffarna. Lägg de andra biffarna ovanpå och tryck till i kanterna.
Stek på medelstark värme tills de är klara.
Osten rinner gärna ut, men det gör inget. Häll osten och fetten över biffarna i en form, håll dem varma i ugnen. När sista biffarna är färdigstekta och lagda i formen så trycker du ut resten av mjukosten i stekpannan tillsammans med lite grädde. Låt koka upp och häll över biffarna i formen.
Servera med grönsaker eller sallad.