Smulpaj med rabarber
Gunnilla på Kolhydrater i fokus skrev detta receptet i ett inlägg - måste provas.
(4 port)
(4 port)
500 gr rabarber
1/3 dl Hermesetas
1½-2 dl kokosflingor
Till smulpajsdegen:
50 gr hasselnötter
50 gr mandel
100 gr smör, rumsvarmt
2 tsk Hermesetas
- Ta ut smöret ur kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnssäker form (gärna med kokosolja).
- Skölj, skala, skiva rabarbern och lägg i formen.
- Strö 1/3 dl Hermesetas över rabarbern.
- Strö 1½-2 dl kokosflingor över rabarben (ska täcka rabarbern helt, då blir den inte rinnig).
- Kör nötter och mandel i mixern.
- Blanda nöt- och mandelblandningen med smör + 2 tsk Hermesetas och knåda.
- Klicka ut smuldegen över rabarbern.
- Gräddas på nedersta falsen i ugnen i 15 minuter, därefter ytterligare 5 minuter med folie över.
Jordnötsbröd
1 msk fiberhusk
2 dl mixade jordnötter
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut med en slickepott eller använd plastfolie och brödkavel. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 7 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar.
Mums med smör och ost på.
2 dl mixade jordnötter
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut med en slickepott eller använd plastfolie och brödkavel. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 7 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar.
Mums med smör och ost på.