Smulpaj med rabarber
Gunnilla på Kolhydrater i fokus skrev detta receptet i ett inlägg - måste provas.
(4 port)
(4 port)
500 gr rabarber
1/3 dl Hermesetas
1½-2 dl kokosflingor
Till smulpajsdegen:
50 gr hasselnötter
50 gr mandel
100 gr smör, rumsvarmt
2 tsk Hermesetas
- Ta ut smöret ur kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnssäker form (gärna med kokosolja).
- Skölj, skala, skiva rabarbern och lägg i formen.
- Strö 1/3 dl Hermesetas över rabarbern.
- Strö 1½-2 dl kokosflingor över rabarben (ska täcka rabarbern helt, då blir den inte rinnig).
- Kör nötter och mandel i mixern.
- Blanda nöt- och mandelblandningen med smör + 2 tsk Hermesetas och knåda.
- Klicka ut smuldegen över rabarbern.
- Gräddas på nedersta falsen i ugnen i 15 minuter, därefter ytterligare 5 minuter med folie över.
Kommentarer
Postat av: Recept
Vad gott det ser ut! Detta måste jag testa.
Fin blogg! :)
Trackback