Smulpaj med rabarber

Gunnilla på Kolhydrater i fokus skrev detta receptet i ett inlägg - måste provas.

(4 port)

500 gr rabarber
1/3 dl Hermesetas
1½-2 dl kokosflingor

Till smulpajsdegen:
50 gr hasselnötter
50 gr mandel
100 gr smör, rumsvarmt
2 tsk Hermesetas

  1. Ta ut smöret ur kylen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Smörj en ugnssäker form (gärna med kokosolja).
  4. Skölj, skala, skiva rabarbern och lägg i formen.
  5. Strö 1/3 dl Hermesetas över rabarbern.
  6. Strö 1½-2 dl kokosflingor över rabarben (ska täcka rabarbern helt, då blir den inte rinnig).
  7. Kör nötter och mandel i mixern.
  8. Blanda nöt- och mandelblandningen med smör + 2 tsk Hermesetas och knåda.
  9. Klicka ut smuldegen över rabarbern.
  10. Gräddas på nedersta falsen i ugnen i 15 minuter, därefter ytterligare 5 minuter med folie över.

Kommentarer
Postat av: Recept

Vad gott det ser ut! Detta måste jag testa.

Fin blogg! :)

2010-08-03 @ 04:07:39
URL: http://bakrecept.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0