Kyckling med tomat/basilikasås
ca 900 g kycklingfilé, strimlad
smör
salt och peppar
1 lök, hackad
1 brk passerade tomater
2 dl grädde
250 g cheddarost, riven
1 knäve färsk basilika, finstrimlad
ruccolasallad
olivolja
örtsalt
Gör så här
Bryn kycklingstrimlorna i mycket smör tills de fått fin färg. Salta och peppra. Häll över kycklingen i en ugnsfast form.
Bryn löken mjuk i smör och tillsätt tomater och grädde. Salta och peppra efter smak och låt sedan såsen koka ihop till önskad konsistens. Jag brukar vara nöjd när såsen är tjock som salsa.
Häll såsen över kycklingen och strö över den rivna osten. Ställ in formen under grillelementet i 250 grader tills osten har fått fin färg.
Ta ut formen från ugnen och strö basilika över kycklingen.
Servera med lite ruccolasallad, gärna smaksatt med olivolja och lite örtsalt.
Det verkar jättegott :))