Hamburgerbröd

Detta receptet hittade jag i en söndagsbilaga.

6 ägg delade i vitor och gulor för sig
0,5 tsk salt
1 msk fiber husk
200 g naturell philadelphiaost
0,5 tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön

Vispa äggvitorna riktigt hårda och torra. Börja med lägsta hastighet och öka farten efter hand så du låter äggen bli riktigt sega innan de vispas till hårt skum. (ca 5 min)

Fortsätt att vispa äggulorna fast i en annan bunke, nästan lika länge, tills smeten blivit ljust gul och riktigt fluffig.

Tillsätt philadelphiaost, fiber husk och salt i gulorna och vispa helt slätt. Vänd försiktigt ihop vitorna med ägg/ostsmeten. Vispa inte utan använd istället slickepott och vänd med stora rörelser.

Tillsätt linfrön och bakpulver och vänd ner försiktigt. Låt smeten vila 10 minuter så att fiber husken får svälla ordentligt.

Klicka ut åtta hamburgerbröd på ett bakplåtspapper och strö sesamfrön på fyra av dem.

Grädda 15 min i 200 grader eller tills ytan blivit gyllenbrun.

 

Variationer

Mackor:
Dofta över malda brödkryddor med te-silen.

Kex:
Stryk ut smeten tunt på bakplåtspapper. Strö över rikligt med frön och kryddor samt en aning flingsalt. Grädda 15-20 min och skär sedan lagom stora bitar. Stäng av ugnen , ställ tillbaka plåten men lämna luckan på glänt. Låt torka på eftervärme 45-60 min.

Fikabröd:
Klicka ut små rundlar och pudra över kanel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0