Coconut Chicken Cordon Bleu

4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka, se upp för icke önskvärda e-medel t.ex. glutamat
4 skivor emmenthalerost
4 tsk senap
1 tsk dragon, gärna färsk
peppar
salt
1-2 ägg
1-2 dl kokosflingor
smör
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
soja
salt
peppar
ev. dragon
haricot vert

Gör så här
Skär en djup "ficka" i kycklingbrösten. Bred senap i fickan och fyll med skinka och ost. Krydda med dragon. Försegla fickan med hjälp av en tandpetare. Salta och peppra runt filéerna.
Doppa kycklingen först i uppvispat ägg och sedan i koksflingor.
Stek kycklingen nästan klar i mycket smör på medelgod värme i en stekpanna.
Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.

Vispa ur pannan med grädde och crème fraiche. Låt såsen få ett uppkok och smaka av med soja, salt, peppar och dragon. Häll såsen över kycklingen och låt rätten gå klar i 175-200 graders ugn i ca 15-20 minuter beroende på filéernas tjocklek. Servera kycklingen med till exempel haricot vert.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0