Bacontoppad kycklinggratäng
Ett recept jag hittat på matklubben.se.
1 kg kycklingfileer
3 nypor salt
peppar
4 dl Creme fraice
Kycklingkryddor (eg hönsbuljong, 1 st)
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soya
Garnityr:
200 gram bacontärningar
1 st liten knippa persilja finhackad
1 dl riven ost
Gör så här
1. Tina frysta kycklingfileer. Salta och peppra. Lägg i en ugnsäker form.
2. Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen.
3. Hetta upp en stekpanna och stek bacontärningarna knapriga. Fördela dem över
4. kycklingfileerna och avsluta med att strö över persilja och riven ost.
5. Gratinera mitt i ugnen tills osttäcket är gyllenbrunt, 30-45 min.Ugn 175 grader
Kommentarer
Trackback