Falsk fläskpannkaka
5 ägg
1 dl grädde, 40%
100 g riven ost, emmenthaler
100 g keso, avrunnen
2 paket stekfläsk eller bacon, finstrimlat
200 g vitkål, finstrimlad
50 g osockrad lingonsylt
Stek fläsk eller bacon.
Blanda ihop ägg, grädde, ost och keso.
Häll i det stekta fläsket eller baconet tillsammans med flottet ner i äggsmeten och rör om.
Grädda i en ugnspanna i 200 grader i ca 30 minuter tills pannakakan är gyllene. Höj gärna temperaturen till 250 grader de sista 5 minutrarna. Ugnstiden varierar beroendea av storlek på ugnskärlet. Jag gjorde min pannkaka i en tvålitersform.
Låt fläskpannkakan svalna en aning före servering.
För att fläskpannkakan ska bli mer autentisk kan du servera lite osockrad lingonsylt och finstrimlad vitkål. Jag blandade de båda till en lingonslaw.